Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Škvařené domácí sádlo

Postup:
  • Sádlo nejprve nařežeme na pruhy. Pokud má kůži, položíme ho kůží na prkénko a delším ostrým nožem zakrojíme do sádla až na kůži a tahem sádlo od kůže oddělíme. Potom ho nakrájíme na kostky veliké asi 2 cm, vložíme do kastrolu, malinko podlijeme vodou, aby se na začátku škvaření nepřipálilo a za občasného míchání zvolna zahříváme a škvaříme. Když sádlo přestává pěnit a škvarky se lehce zabarvují dorůžova, opatrně ho slijeme nebo procedíme do připravené nádoby. Malé množství tuku necháme a škvarky v něm doškvaříme dočervena. Škvarky pak scedíme. Podle chuti můžeme dochutit solí, pepřem i česnekem.
Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...